Verhuistips: zonder zorgen verhuizen

Eindelijk het huis verkocht en inmiddels ook een nieuw huis gekocht? Dan moet er dus verhuisd worden! De meeste mensen ervaringen dit als een ware hel: stressvol, inspannend en kostbaar. Toch hoeft zo’n verhuizing in ieder geval niet stressvol en inspannend te zijn, want er zijn tal van verhuisbedrijven die een verhuizing van A tot Z kunnen regelen.Tegen betaling uiteraard.

Het gemiddelde verhuisbedrijf (voor een “gemiddelde” verhuizing) brengt zo’n EUR 1600 in rekening, zo blijkt uit onderzoek van een verhuisservice. Voor dat geld ben je dus van je zorgen af.

Mocht je dit zonde van je geld vinden en wil je het toch liever allemaal zelf regelen? Je staat in ieder geval niet alleen, want uit datzelfde onderzoek blijkt dat ongeveer de helft hiervoor kiest. Nu, hoe zorgen we ervoor dat deze verhuizing zo vlekkeloos mogelijk verloopt? Door in ieder geval onderstaande 8 verhuistips in ogenschouw te nemen!

 

Acht verhuistips

  • Begin op tijd
   Schaf op tijd inpakdozen aan en regel op tijd opbergruimte. Zodoende kun je elke dag een paar dozen inpakken en hoeft er niet gehaast te worden.
  • Pak elke kamer afzonderlijk in en schrijf op de dozen
   Dit is handig voor het uitpakken: alles kan dan snel teruggevonden worden. Schrijf op de doos bij welke kamer deze hoort en zet er kort op wat erin zit.

 

 • Maak de dozen niet te zwaar
  Stop niet een doos vol met boeken, maar verspreid dit. Een doos vol met boeken is niet te tillen. Stop maximaal 20 kilo (ruwweg) in een doos.
 • Vulmateriaal
  Regel op tijd vulmateriaal, zodat niet-volle dozen goed opgevuld kunnen worden en het tijdens het vervoer niet kan gaan schuiven. Dit kan (en moet) ook gebruikt worden voor breekbare dingen, zoals servies en glas.
 • Wijzig je adres
  Opdat de post niet nog weken op het verkeerde adres binnenkomt
 • Plan elk aspect van de verhuizing goed
  Dit spreekt voor zich – zou je zeggen. Toch komt het maar al te vaak voor dat men de verhuizing niet goed plant. Vervolgens is dit één van de ‘schuldigen’ waarom verhuizen als zo stressvol wordt ervaren.
 • Maak gebruik van een checklist
  Om uit te sluiten dat je iets vergeet.
 • Neem de tijd
  Deels hangt dit samen met punt 1 (‘Begin op tijd’) en punt 6 (‘Plan de verhuizing goed’), maar omdat deze zo belangrijk is zetten we hem nog een keer neer. Streef ernaar om een dag of een paar dagen van te voren al helemaal klaar te zijn. Er is dan alle tijd om nog eens rustig na te gaan of er nog zaken geregeld moeten worden en of er niets vergeten is.

 

 

Verbouwen is verkopen

“Verbouwen is verkopen” is een veelgehoorde uitspraak binnen de vastgoedwereld. Een woning die al maanden te koop staat kan na een verbouwing soms al binnen enkele weken verkocht zijn. Bovendien kan de verbouwing zich ook vertalen in een hogere verkoopprijs.

 

Is verbouwen interessant bij een verkoop?

De concurrentie is groot op de vastgoedmarkt. Wil je ze snel verkopen, dan kan je er dus maar beter voor zorgen dat jouw woning eruit springt. Hoe zorg je daarvoor? Door een mooie en afgewerkte woning, conform de regels aan te bieden.

In het verleden was het misschien niet altijd verstandig om te verbouwen. De kans was namelijk groot dat die nieuwe badkamer of keuken na de verkoop weer werd gesloopt omdat ze niet in de smaak viel bij kopers.

Tegenwoordig ligt dat anders. Vaak kopen mensen pas een woning wanneer hun huidige woning is verkocht. Zo voorkomen ze dubbele maandlasten. Aangezien ze er direct moeten intrekken en er dus geen tijd is om het nieuwe huis te verbouwen, is er steeds meer nood aan instapklare woningen.

Door jouw woning voor de verkoop van een opknapbeurt te voorzien, kan je daar handig op inspelen. Mocht een verbouwing zich niet direct vertalen in een hogere verkoopprijs van de woning, dan kan het de verkooptijd alvast  flink verkorten.

 

badkamer verbouwen

 

Welke verbouwingen moet je uitvoeren?

Voor potentiële kopers speelt de staat van de keuken en badkamer vaak een grote rol in de beslissing. Het zijn 2 ruimtes die vaak gebruikt worden en dus in orde moeten zijn. Kopers die niet al te veel tijd en geld willen spenderen aan renovaties, zullen dan ook de voorkeur geven aan woningen met een gebruiksklare badkamer en keuken.

Een verbouwing hoeft niet altijd groots te zijn. Een kleine opknapbeurt kan ook al helpen om de potentiële kopers bij de bezichtiging te overtuigen. Zo kan een likje verf de woning een heel andere uitstraling geven en kunnen de juiste accessoires jouw woning een stuk aantrekkelijker maken. Denk ook aan een goede hygiëne van de woning en zorg bij de bezichtiging voor goede belichting en een aangename geur in huis⇒ Ontdek hier meer tips voor de voorbereiding op een bezichtiging.

 

Hou hier rekening mee als je verbouwt

Indien je besluit om te gaan verbouwen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo heb je voor het plaatsen van een dakraam aan de achterkant van je woning misschien geen vergunning nodig, terwijl dat voor grotere verbouwingen anders ligt. Zoek daarom van te voren goed uit of je vergunning nodig hebt om problemen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om de welstandsnota van de gemeente op te vragen zodat je weet aan welke lokale eisen de verbouwing dient te voldoen.

Wanneer je de werkzaamheden laat uitvoeren door een aannemer, zet dan vooraf zoveel mogelijk op papier. Bespreek wat de aannemer precies moet doen, welke materialen er moeten worden gebruikt en vraag om een duidelijke offerte en heldere deadlines. Vergeet ook niet dat een aannemer verantwoordelijk is voor de afvalverwerking. Indien je ervoor kiest om de werkzaamheden zelf uit te voeren, dan dien je zelf een bedrijf te contacteren voor het huren van een afvalcontainer.

 

 

Huisdieren en woning verkopen, een geslaagde mix?

De eerste kijkers hebben hun afspraak gemaakt en komen vanavond met hun makelaar je woning bezichtigen. Je hebt alle kamers een functionele doch ruimtelijke indeling gegeven en alvast een hoop spulletjes ingepakt. Je sanitair en keuken zien eruit als om door een ringetje te halen. Tot slot heb je ook eindelijk die losse drempel eens vastgezet. Rest je nu nog één ding: Je huisdieren. Continue reading

Woning verkopen? Denk aan Hygiëne.

Creëer een positieve indruk

Bij de verkoop van een woning is het belangrijk dat deze er zo neutraal mogelijk uitziet. De eerste indruk die een potentiële koper van je huis krijgt is bepalend voor het verdere verloop van de bezichtiging. Een opgeruimd huis, een schone keuken en sanitaire ruimtes zijn een pre om een kijker niet bij de eerste bezichtiging al het hazenpad te doen nemen. Continue reading

Woning verkopen? Deze klusjes voer je best nog uit!

De verkoop van een woning verloopt altijd veel vlotter en sneller als die woning in een goede en verzorgde staat verkeert. Klusjes die je misschien al jarenlang uitstelt, kan je dus maar beter in orde brengen vooraleer je de woning verkoopt. Zo laat je een goede indruk na bij potentiële kopers, wat hen sneller kan overtuigen om de woning te kopen.

 

 

Welke klusjes moet je uitvoeren voor de verkoop?

In een huis kunnen constant klusjes uitgevoerd worden. Welke je voor de verkoop van jouw woning best in orde brengt, ontdek je hier.

 

1. Schilderen

Een van de belangrijkste klusjes is schilderen of behangen. De muren een nieuw likje verf geven of voorzien van een nieuw papiertje kan jouw woning een hele andere en frisse uitstraling geven. Zeker als er vieze vlekken op de muren zitten is het belangrijk om opnieuw te verven of te behangen. Eventuele kopers zal het zeker opvallen als de muur vies is. De indruk wekken dat jouw huis smerig is, is natuurlijk het laatste wat je wil.

Indien dat nodig is doe je er ook goed aan om de raamkozijnen te verven. De buitenkant van het huis is het eerste wat potentiële kopers zien en moet dus een goede indruk nalaten. Oude kozijnen waar de verf van afbladdert doen een huis niet veel goeds.

LET OP: Vuile vlekken zijn geen vochtplekken. Vertonen de muren vochtplekken, dan heb je waarschijnlijk een vochtprobleem in huis. Om onherstelbare schade aan de constructie van de woning en gezondheidsproblemen te vermijden, onderneem je best zo snel mogelijk actie. Schakel een vochtexpert in die de juiste diagnose kan stellen en het vochtprobleem op de correcte manier kan oplossen.

 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat om het vochtprobleem in jouw huis op te lossen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

2. Badkamer in orde maken

De staat van de badkamer speelt vaak een belangrijke rol in de beslissing van potentiële kopers. Het is dan ook een vaak gebruikte ruimte die dus in orde moet zijn. Kopers die niet al te veel tijd en geld willen spenderen aan renovaties zullen dan ook de voorkeur geven aan woningen met een gebruiksklare badkamer.

Maak de badkamer daarom proper voor de bezichtiging en zorg ervoor dat alle nodige sanitaire installaties aanwezig zijn en werken.

Wat ook steeds populairder wordt in badkamers is infraroodverwarming. Infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar wel de lichamen en objecten in een badkamer. Infraroodverwarming voelt daarom aangenamer aan dan andere verwarmingsinstallaties? Ideaal dus voor een ruimte als de badkamer. Misschien wel interessant als je zo’n extraatje kan aanbieden? Wil je meer weten over de voordelen, mogelijkheden, … van infraroodverwarming? Je vindt uitgebreide info op www.infraroodverwarming-info.nl.

 

infraroodverwarming badkamer

 

3. Tuinonderhoud

Wat vaak over het hoofd gezien wordt in de voorbereiding op een bezichtiging is de tuin. De tuin is nochtans het visitekaartje van het huis. Zo gaan veel jong gezinnen op zoek naar een woning met een mooie tuin om hun kroost speelruimte te geven. Dankzij een opgeruimde en onderhouden tuin krijgen ze te zien wat de mogelijkheden zijn.

Een onverzorgde tuin geeft de indruk dat het huis ook onverzorgd is. Dat wil je natuurlijk vermijden. Het hoeft niet te betekenen dat je weken moet spenderen om jouw tuin op te knappen. Met enkele kleine onderhoudswerkjes kan je al een groot verschil maken. Verwijder onkruid, veeg het terras, maak het tuinmeubilair schoon, …  Met een beetje moeite oogt de tuin zo al een stuk netter.

 

4. Ook dit nog

Lekkende kranen, niets is storender. Het zal een potentiële koper ook zeker opvallen. Last van krakende deuren? Maak de scharnieren wat soepeler door er wat olie in te druppelen. Zo beweegt de deur weer soepel en zonder geluid.

Maak ook de gaatjes in de muren, bijvoorbeeld ontstaan door spijkers voor het ophangen van schilderijen, dicht. Dat kan makkelijk met wat plamuursel.

Kijk ook of er nog plinten of deurklinken zijn die een beetje loszitten. Het zijn kleine gebreken die snel opvallen, maar makkelijk op te lossen zijn.

Maak ook de ramen schoon, zowel langs binnen als buiten. Veel mensen maken de ramen enkel aan de binnenkant schoon. Toch is het slim de ook buitenkant mee te nemen. Zo ziet je huis er schoner uit.

 

Al deze klusjes zijn snel te doen, zonder al te veel kosten. Een kleine moeite dus als je weet dat het een meerwaarde creëert aan je woning en een snelle verkoop in de hand werkt.

 

 

Zorg voor heerlijke geuren.

Het is bijna zover. Het huis waar je woont wil je graag verkopen. Natuurlijk wil je dat de woning snel verkocht wordt. Het kan soms helpen bij de verkoop van een huis om met bepaalde geuren een huiselijke sfeer te creëren. Waardoor potentiële kopers gelijk een thuisgevoel krijgen in de woning waarvan je wil dat die verkocht wordt. Een heel goed voorbeeld daarvan is de bij iedereen wel bekende geur van versgebakken appeltaart. Continue reading