Uw woning te koop zetten.

Uw woning te koop zetten

Het besluit om een woning te koop te zetten, is wellicht één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. U besluit een deel van uw leven in uw oude woning af te sluiten, en een nieuw deel te beginnen in een nieuwe koopwoning of wellicht een huurwoning.

De verkoop van uw woning, kan veel zorgen met zich meedragen. Zeker in een economisch onzekere tijd als deze. Het is dus belangrijk het besluit om uw woning te verkopen wel te overwegen.

 

Aanbod

In een tijd waarin veel woningen te koop staan en waar, naar verwachting, er slechts weinig te koop blijven staan, is het van belang de koper al te trekken op het moment dat hij op internet de foto’s tegen komt. Daarnaast is natuurlijk de vraagprijs van groot belang. Taxeer altijd uw woning en bespreek met een verkopend makelaar, de juiste strategie omtrent de vraagprijs. Prijs uzelf niet uit de markt, maar houd wel rekening met uw eigen mogelijkheden.

 

Fotos

Goede foto’s en een goed pakkend verhaal bij uw advertentie op sites als Funda en Jaap, zijn van cruciaal belang. Uw potentiële koper, moet namelijk getrokken worden door de foto’s (vooral de eerste foto, dus de foto die in de zoekresultaten verschijnt), moet zorgvuldig gekozen worden.

U kunt, wanneer uw budget dit toelaat, kiezen de foto’s te laten maken voor een gespecialiseerd bedrijf. Deze hebben soms zelfs de mogelijkheid om advies hierbij te geven en nemen bijvoorbeeld accessoires mee, om uw te verkopen woning nog beter uit de verf te laten komen.

 

Netheid tijdens de verkoop

Het wordt op deze website vaker gezegd, maar het is erg belangrijk ook deze stap uit te voeren; Zorg dat de woning er van buiten gedurende de verkooptermijn tip-top uit ziet. Lap tijdig de ramen, was de kozijnen, houd de tuin goed bij en  zorg dat deze netjes is. Veel geïnteresseerden rijden eerst een aantal maal langs uw woning, om deze met eigen ogen te zien. Zelfs nog voor ze eventueel contact opnemen met uw verkopend makelaar.

Uw potentiële koper kan op ieder moment langs uw woning rijden, zorg dus dat deze er netjes uit ziet.