Woning verkopen? Denk aan Hygiëne.

Creëer een positieve indruk

Bij de verkoop van een woning is het belangrijk dat deze er zo neutraal mogelijk uitziet. De eerste indruk die een potentiële koper van je huis krijgt is bepalend voor het verdere verloop van de bezichtiging. Een opgeruimd huis, een schone keuken en sanitaire ruimtes zijn een pre om een kijker niet bij de eerste bezichtiging al het hazenpad te doen nemen.

Bijvoorbeeld: Een kijker komt je hal binnen en deze ligt vol met geurende schoenen, hij loopt direct al met het gezicht tegen een overvolle kapstok en de openstaande deur van het toilet toont een vloer die bezaaid is met tijdschriften, lege closetrollen en aangebroken pakken damesverband. Stop maar met de rondleiding, no way dat deze mensen je huis kopen.

Een koper wil zich kunnen inbeelden hoe de woning er kan uitzien naar zijn persoonlijke voorkeuren. Negatieve afleidingen moet je beperken. De koopdrang stimuleren kan met simpele dingen zoals lekkere geuren en nette kamers.

Een koper kan afknappen de hygiëne van je keuken of sanitaire ruimten. Zorg ervoor dat deze ruimten opgeruimd en schoon zijn. Laat geen sporen achter van dagelijks gebruik zoals kleding, aangeplakte haren of een natte douchebak.

Repareer kleine gebreken. Een kapotte toiletbril of toiletpapierhouder zijn de kosten niet maar liften wel het uiterlijk van de toiletruimte op. Vervang dergelijke zaken evenals beschimmelde kitrandjes en behandel oude aangetaste voegen tussen de tegeltjes met voegenfris. Poets, voordat er kijkers komen de spiegel op en zet alle schoonheidsproducten op een decoratieve manier neer zodat je badkamer een evenwichtige indruk maakt. Om het geheel af te maken leuk je de ruimte op met een mandje geurzeepjes en/of een paar (kunststof) plantjes.

 

Moet je oud sanitair vervangen?

Bij de verkoop van je woning kan je er beter voor zorgen dat er niets kapot en goed onderhouden is als nieuw en misschien niet de smaak van de koper. Als je een badkamer net voor de verkoop vervangt heb je kans dat de nieuwe eigenaar hem er weer uit sloopt en jij je investering er niet uitkrijgt. Kopers zijn kritisch op natte ruimtes en keukens. Schoon en zonder gebreken is beter als nieuw en niet de smaak van de koper.

 

Extra aandacht voor de keuken

Bekijk ook je keuken eens kritisch. Haal zo veel mogelijk gebruiksvoorwerpen van je aanrecht. Dit geeft een rommelige indruk en doet de keuken kleiner lijken. Geef de keuken een grote beurt zodat alles blinkt en hij fris ruikt. Niet vergeten de magneetdecoraties van de koelkast af te halen! Als er kopers komen kijken kan je eventueel de koffieautomaat of je broodmachine aanzetten. Deze geuren hebben een positieve invloed en een bakje koffie breekt ook gelijk het ijs.

 

Kleine tip als hekkensluiter
Verschoon de kattenbak (of beter: zet deze buiten) en haal zo veel mogelijk bewijsstukken van de aanwezigheid van je huisdieren weg. Was van te voren je hond zodat ook deze lekker fris ruikt.