Zorg voor heerlijke geuren.

Het is bijna zover. Het huis waar je woont wil je graag verkopen. Natuurlijk wil je dat de woning snel verkocht wordt. Het kan soms helpen bij de verkoop van een huis om met bepaalde geuren een huiselijke sfeer te creëren. Waardoor potentiële kopers gelijk een thuisgevoel krijgen in de woning waarvan je wil dat die verkocht wordt. Een heel goed voorbeeld daarvan is de bij iedereen wel bekende geur van versgebakken appeltaart. Dat ruikt heerlijk als je de keuken van het huis binnenstapt. De geur hiervan kun je ook omschrijven als een soort warm welkom.

De heerlijk frisse geur van bloemen in je huis.

Wat ook een heerlijke geur verspreid in huis zijn bloemen. Een bosje bloemen op tafel ziet er niet alleen heel leuk en verzorgd uit. Daarnaast geeft het ook een lekkere bloemengeur die als een zoete parfum door het huis hangt. Het is wel belangrijk dat je kiest voor bloemen die niet te sterk ruiken. Want in plaats van dat het een lekkere toevoeging van geur aan de woning kan geven kan het ook te overheersend zijn. Dan heb je wel bloemengeur maar dan zullen kijkers er misschien alleen maar last van onder vinden en dat werkt dan weer niet verkoopbevorderend.

 

Muffe geurtjes als gevolg van vochtproblemen

Niet iedereen staat erbij stil maar muffe geurtjes in huis kunnen wijzen op ‘ernstigere’ problemen. Vochtproblemen bijvoorbeeld. Naast de muffe geurtjes kan je vochtproblemen ook herkennen door afbladderend behang, schimmelvorming, plekken op de muren, …

In geval van een vochtprobleem kan je maar beter zo snel mogelijk actie ondernemen. Anders riskeer je dat het vocht onherstelbare schade aan het huis toebrengt. Een vochtprobleem is bovendien niet bevorderlijk voor de verkoop van een woning.

Elk vochtprobleem vraagt een specifieke oplossing. Het is dus van groot belang om de juiste diagnose te stellen om zo op een gepaste manier het vochtprobleem te kunnen bestrijden.

Vermoed je een vochtprobleem in huis en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina

 

Schoon en fris is goed maar …

Schoon en fris is goed maar overdrijf niet teveel met schoonmaakmiddelen. Als er kijkers of potentiële kopers komen moet je huis natuurlijk netjes opgeruimd en schoon en fris zijn. Denk daarbij vooral aan alles wat goed zichtbaar is, en voordat de kijkers komen stofzuig je alles nog even goed na. Je zorgt dat alles goed schoon is en fris ruikt.

Zet de ramen nog even open om goed te luchten, als dat mogelijk is zodat er een lekkere frisse bries door het huis kan waaien. Verder ben je misschien geneigd om flink aan de slag te gaan met een schoonmaakmiddel. Dat is helemaal niet verkeerd maar let er wel op dat je huis niet te sterk naar het schoonmaakmiddel gaat ruiken. Net als bij de bloemen kan het dan de geur ervan te overheersend zijn. Het zal zo eventuele kopers misschien af kunnen leiden. Alles lekker fris en schoon is heel goed maar kijk uit met té sterke geuren.