Tips bij voorbereiding op bezichtiging.

Wanneer u een bezichtiging heeft, is dit natuurlijk geweldig, maar hou er goed rekening mee dat er maar één kans is op een positieve eerste indruk. Bij aankomst bij de woning worden de eerste indrukken gedaan en in de eerste vier minuten van het bezoek, is voor 95% de mening van de geïnteresseerde al bepaald. Het klinkt allemaal erg spannend, maar het fijne is, dat u zelf een heel grote invloed heeft op die eerste indruk.
Op deze pagina vindt u enkele tips, om de eerste indruk van de bezichtiging positief te beïnvloeden.

 

De bezoeker is altijd te vroeg – Tips voor, voor de bezichtiging

Erg belangrijk voor een bezichtiging, de bezoeker is (over het algemeen) altijd te vroeg. Sterker nog, de kans is groot dat in de week van de bezichtiging, de geïnteresseerde al meermalig langs uw woning rijdt en, wanneer de buren niet direct zicht hebben op uw woning en er staat geen auto, het huis zelfs al meermalig van buiten hebben bekeken. Het is dus van belang, dat uw woning er eigenlijk altijd van buiten goed uit ziet.

 

Tips:

1. Zorg dat de tuin netjes onderhouden is. Het hoeft geen modeltuin te zijn, maar zorg in ieder geval dat de boel netjes is gesnoeid, het gras netjes is gemaaid, het onkruid is verwijderd en ga af en toe eens met de schoffel (of de crawl) door de tuin. Dit geeft direct al een beter effect. Haal ook overtollige bebossing weg, dit geeft direct een meer ruimtelijk effect. Zorg, wanneer u geen tuin, maar bijvoorbeeld een balkon heeft, dat het balkon vrij is van groene aanslag en zorg dat er een paar plantenbakken staan.

2. Zorg dat de “rommel” om huis is opgeruimd. Geen lege plantenbakken meer in het zicht, zorg dat tuindecoratie netjes op zijn plek staat en hangt.

3. Een schone woning, geeft ook direct een beter aanzicht. Lap de ramen ook aan de buitenkant, maak ook de kozijnen daarbij goed schoon en verwijder die nare  Spinnenwebben. Het kan ook lonen de boei van de woning en, wanneer aanwezig, de voorkant van de garage eens goed af te nemen.

4. Eigenlijk de meest belangrijke tip, loop zelf eens met een objectief oog om uw woning, of misschien nog verstandiger, laat iemand anders dit doen en u aangeven waar hij of zij zich aan stoort. Dit geeft u een heel goed beeld.